Wegetariański barszcz czerwony
Dania Wegetariańskie Zupy

Wegetariański Barszcz Czerwony

Wegetariański barszcz czerwony z thermomixa to przede wszyskim szybka, prosta i smaczna zupa. Idealna dla osób na diecie.

Składniki:

  • 100 cebuli
  • 200-250 g ziemniaków
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • 200 g włoszczyzny, np. selera, marchewki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 400 g czerwonych buraków
  • 800 g wody
  • 1 ½ czubatej łyżeczki koncentrat bulionu warzywnego
  • ½ łyżeczki kminku
  • ½ łyżeczki soli morskiej
  • ¼ – ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g pomidora, pokrojonego w ćwiartki

Przygotowanie:

  1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, przekrojoną na pół i rozdrobnić 5 s/obr. 5. Przełożyć do innego naczynia, odstawić.
  2. Do naczynia miksującego włożyć ziemniaki, pokrojone w 1 cm kostkę, dodać ocet i rozdrobnić 4 s/obr. 4.5. Przełożyć do naczynia z cebulą, odstawić.
  3. Do naczynia miksującego włożyć włoszczyznę, a następnie rozdrobnić 7 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
  4. Dodać oliwę i dusić 5 min/120°C/obr. 1.
  5. Dodać buraczki, pokrojone w kostkę, wodę i koncentrat bulionu warzywnego. Gotować 20 min/100°C/obroty wsteczne 1.
  6. Dodać rozdrobnioną cebulę z ziemniakami, kminek, sól i pieprz, gotować 15 min/100°C/obroty wsteczne 1.
  7. Dodać pomidory, gotować 10 min/100°C/obroty wsteczne 1.

Masz ochotę na inną zupę?

Jeśli chcesz być na bieżąco serdecznie zapraszam Cię na mój instagram.

You may also like...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *